BejelentésMEOE Hungária Kuvasz Klub
"Egy cél lebegjen a szemünk előtt, felemelni a kuvaszt az őt megillető helyre"

Vélemények, javaslatok a honlappal kapcsolatban
Opinions, suggestions about this site


Új honlapunk leglátogatottabb oldala a Vendégkönyv. Ha már benézel ide, kérlek oszd meg véleményed a többi látogatóval!

Hozzászóláskor ne felejtsd el kitölteni a "Milyen nap van ma Magyarországon?" kérdésre a választ!!!
A kitöltésnél a napok megnevezését használd, pld. hétfő, kedd...
Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Hadadi Zsolt [ 2013-09-02 21:40 ]

A legszebb a legjobb a leg gazdaszerető kutya a kuvasz csak kár hogy kevesen tudják.Kovács Henrietta [ 2012-03-22 02:51 ]

Minden kedves kuvaszosnak kívánom, hogy továbbra is tartsanak ki, óvják, védjék őket. Megérdemlik- én tudom.Berényi Ani [ 2011-12-25 07:22 ]

Minden kedves kuvaszosnak és kuvasz szimpatizánsnak nagyon boldog Karácsonyt kívánunk!
Berényi Ani [ 2011-12-02 13:47 ]

Kedves kuvaszosok!

Az évzáró klubnapra a szokásos nagy tepsi finom sütivel járulok hozzá. Az ünnepi abroszokat is viszem, hogy az amúgy elég sivár helység ne legyen kopasz. A jó hangulatról pedig a megjelenteknek kell gondoskodni! Gyertek el minnél többen egy jó baráti beszélgetésre!
Üdv. mindenkinek. Berényi AniAdmin [ 2011-11-04 20:00 ]

Kedves Imre!
Köszönjük a biztató szavakat, és azt hogy elhelyezi weboldalán a linkünket.
Az oldal egyik fő feladata a fajta népszerűsítése, A Kuvasz című oldalon több érdekes videót talál a fajtáról, közöttük a gyerekekkel való kapcsolatáról is.
A kölyök kihelyezése jó ötlet lehet, bár utána még sok a buktató, a felnevelés során, mert nem minden kölyökből lesz tenyészállat, és az ilyen kudarcok elviseléséhez, kezeléséhez igazán elkötelezett ember kell, mert sokan itt feladják.Megyesi Imre [ 2011-10-27 14:34 ]

Esetleg annyit tehetek segítségképpen, hogy a weboldalunkra kiteszem a Hungária Kuvasz Klub címét. Esetleg többen látogatnák ezt az oldalt is és többen megismernék a kuvaszt. http:/www.disztyuk.ucoz.com oldalról van szó.

Megyesi Imre [ 2011-10-27 13:33 ]

Sok sikert kívánok az oldalhoz!
Sajnos a kuvaszról méltatlanul elfeledkeztek a magyarok. Egy ismerősöm kérdezte, hogy mivel lehetne fellendíteni a kuvaszok tenyésztését. Szerintem a gyerekekkel kell megszerettetni ezeket a gyönyörű állatokat. A gyerekek így felnőtté cseperedve másképpen gondolnának a kuvaszra és esetleg kuvasztartó, vagy kuvasz tenyésztő is lehet belőlük.
Egy rövid történet (az enyém). Texánt szerettem volna tenyészteni, de nem volt meg rá a pénzem. Valamennyit összegyűjtöttem és kimentem a piacra, hogy veszek fiatal texánokat. Ott az egyik tenyésztővel beszélgettem, alkudoztam, de csak egy párra lett volna elég pénzem. Ez egy tenyészethez kevés. Megsajnált, majd azt mondta, ajánl egy üzletet. Ad nekem négy (2 pár) különböző vérvonalból való felnőtt példányt és azzal kezdjek tenyészteni. Nem kell kifizetnem az állatokat, hanem fiókában fizetek. A 4 darabért 12 darabot adok. Belementem. Megadtam a címem és egy hét múlva meg is jött a tenyésztő. Ellenőrizte a helyüket. Tanácsokat adott a tartás, tenyésztés és egyéb a galambokkal kapcsolatos dolgokban. Telefonszámát is megadta, így ha gondom volt kérdezhettem. Amikor a fiókákat vitte el, mindig ellenőrizte az állományt is. A lényeg, hogy elindított az úton és 4-5 év múlva már tőlem vásárolt vérfrissítésre tenyészállatokat. Igaz mindig megjegyezte, hogy ezt vegyem megtiszteltetésnek, mert csak jó minőségű állományból vásárol. Már nem tenyésztek galambot (18 év után családi okok miatt felhagytam vele), de még biztosan lesz.
Lehet, hogy a kuvaszokkal is hasonlóképpen kellene kezdeni. Leinformálható helyekre adni kölyköket, amit ellenőriznének a közeli tenyésztők és tanácsokat adnának. Aki kap kölyköt tenyésztésre kötelezően be kellene lépnie a kuvasz klubba és adjon később 1-2 kölyköt vissza a tenyésztőnek, akitől kapta. De ez csak egy ötlet. Egyébként véletlenül vettem észre, hogy a Vértesi – Selymes Kuvasz Kennel tulajdonosa is Juhász József ajándék állattal kezdett tenyészteni. Ezt a weboldala bemutatkozásánál olvastam.
Üdv Imre
Berényi Ani [ 2011-09-12 08:00 ]

Ajánlom mindenki figyelmébe P. Feri beszámolóját a svédországi találkozóról. Példa értékű az amit svéd barátaink tesznek a fajtáért. Természetesen van min dolgozniuk , de a jobbító szándék példa értékű. Remélem 2012-ben már azt is tudjuk mérni, hogy ki mennyit fejlődött egy év alatt.
Jövőre veletek újra Eskilstunában!
Üdv. Beri AniBerényi Ani [ 2011-09-05 07:15 ]

Kedves kuvaszosok!

A svédországi kuvaszos találkozóról készült képeket a következő cimen tudjátok megnézni:
www.gallery.site.hu/u/kuvaszmami
Sok lelkes , a fajta iránt elkötelezett ember jött össze egy baráti eszmecserére. Külön köszönik P. Ferinek a sok hasznos tanácsot. Remélem Feri bővebb beszámolója hamarosan elkészül és felkerül a honlapra.
Úgy váltunk el, hogy jövőre veletek ugyanitt!Zvada László [ 2011-06-29 08:19 ]

Nekem is van egy kuvaszom. Nálunk itthon igazi családtagnak számít. Nagyon jó kutya, önérzetes, hű barát. Az utcabeliek is nagyon szeretik és nem hiszik el, hogy fajtiszta kuvaszom van, annyira más, mint ami a kuvaszokról elterjedt. Pedig fajtiszta kan, csak épp meghálálja a jó bánásmódunkat.
Nagyon örülök, hogy valaki felkarolja a kuvaszok ügyét. megérdemlik ezek a kutyák. Sok rossz elterjedt róluk és személyes tapasztalataim vannak arról, hogy mennyire nem igazak. Ha valakit érdekel a kuvaszom története, alkalomadtán szívesen leírom erre a lapra, képekkel illusztrálva.Baráth Zsolt [ 2011-06-28 21:42 ]

Kívánom, hogy legyen ez a honlap összekötő kapocs a kuvasz rajongók, tartók és tenyésztők között!
Találjuk meg a közös célt, irányt s megoldásokat a tenyésztés jövőjét tekintve.
Legyen e honlap bázisa a terveknek, szabályoknak s a célok rögzítésének!
Jó munkát mindenkinek!Berényi Ani [ 2011-06-28 20:54 ]

Gratulálok az új honlaphoz! Ha beindul az élet , akkor biztosan sok hasznos információt kaphatnak az érdeklődők.
Hogy milyen lesz az csak rajtunk múlik!
Üdv. mindenkinek. Beri AniMagyar Ákos [ 2011-06-28 16:46 ]

Isten éltesse az új honlapot, legyen rajta nagyobb élet, mint a régin volt. Szolgálja sokáig a kuvasz fajtát! Köszönet érte a létrehozóinak!

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!