BejelentésMEOE Hungária Kuvasz Klub
"Egy cél lebegjen a szemünk előtt, felemelni a kuvaszt az őt megillető helyre"

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.Klubélet/Beszámolók
Club activity/Reports


2012.08.24.


Tájékoztató a klub átalakulásról


2012.06.01.

Korózs András nyilatkozata az FCI honlapján:2012.05.30.

Az Index cikke szerint egy elfogadott törvénymódosítás alapján további egy évig folytathatja tevékenységét a MEOE.


2012.05.23.

World Dog Show – Magyarországra jön a „kutyacirkusz” -

interjú Korózs Andrással

2012.05.19.

Világkiállítás Salzburg

Kuvasz eredmények


2012.05.16.

A hétvégén rendezték meg a XIX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár-t. Ez a rendezvény minden évben az állattenyésztés ünnepe, ahol immár hagyományosan a magyar kutyafajták is bemutatásra kerülnek.

A korábi évekhez hasonlóan a bemutató szervezője, a fajták bemutatója Tari József volt, akinek képgalériával színesített beszámolója itt olvasható.


2012.05.16.

A MEOE honlapján a következő közlemény jelent meg:


"Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves kutyás barátaim!

Tájékoztatom tagságunkat, hogy az egyesületünk körül kialakult jogi helyzet végleges tisztázásáig a mai nappal központi irodánkban felfüggesztettem a törzskönyvezési eljárást, illetve egyéb, ehhez kapcsolódó tevékenységet, mivel nem kívánom egyesületünket bírságolási veszélyhelyzetbe sodorni.

A megoldáson továbbra is folyamatosan dolgozunk és tárgyalunk, bízom benne, hogy a közeljövőben megszületik működésünkről a végleges döntés.

Természetesen a részletekről addig nem tudok bővebb tájékoztatást nyújtani a felesleges és nemkívánatos pletykák megakadályozása végett.

Rendezvényeink folyamatosan továbbra is zajlanak; nagyon köszönöm, hogy a komáromi nemzetközi kiállításunkat nagy létszámban megtisztelték – a pünkösdi hétvégén közel 3500 kutya bírálata fog zajlani, mely kiállítók 14 országból érkeznek hozzánk.

Sok sikert kívánok az elkövetkezendő hétvégén a salzburgi Világkiállításra utazó magyar versenyzőknek, ahová egyesületünk aktivistái és adminisztratív stábja is utazik, látványos World Dog Show standunkkal.

A Világkiállítás záróakkordjaként átvételre kerül az FCI hivatalos zászlaja, melyet jövő májusig, a budapesti Világkiállításig mi őrzünk, és ott azt a Finn Kennel Club veszi át tőlünk.

Jövő heti tájékoztatásig türelmüket és kitartásukat kérem.

Sporttársi üdvözlettel

Korózs András
a MEOE Elnöke "

Az április 20-i bejegyzésben belinkelt ETSz fórum nem elérhető, A Magyar Ebtenyésztő Szervezetek honlapján nincs új információ.


2012.05.02.

Az FCI honlap megnyitásakor a következő szöveg ugrik fel angol, francia, spanyol nyelven:

"Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amivel magyarországi tagszervezetünk, a MEOE szembenéz, az FCI tagsága és az Elnöksége nevében ismételten teljes támogatásunkról biztosítjuk igen régi tagunkat, mely 1933 óta részese szervezetünk eredményes működésének.
Megbeszélések és tárgyalások folynak a magyar politikai szervezetekkel a jövőt illetően, azonban biztatni szeretnénk a világ kutyás közösségeit, hogy biztosítsák a MEOE-t feltétel nélküli támogatásukról és barátságukról.

H.W. Müller
FCI Elnök"
2012.04.20.
Ez az új hír nem a Kuvasz Klub életéről szól, de alapvetően befolyásolhatja azt. Sajnos az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzetében visszaesett tenyésztési kedv sem függeszti fel a kutyás belháborút a vélt vagy valós hatalom megszerzéséért.
A harc a Magyar Közlöny 2012 április 13-án megjelent 44. számának 8184-8185 oldalán megjelent 2012. évi XXXI törvény 6. paragrafusa, az „Az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény módosítása” kapcsán lángolt fel újra. Ez a háború a MEOEés a Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége között folyik. Tanulságos a két szervezet honlapjának tanulmányozása. A MESZ aktuális hírei az ETSZ honlapon, annak fórumán érhetőek el.
Ez a háború nem szolgálja a kutya tenyésztés érdekét, miután bizonytalanná teszi a megszületett almok törzskönyvezését, a tenyésztéshez elengedhetetlenül szükséges tenyészszemlék, munkavizsgák, kiállítások megrendezését.
Reméljük a kutyás társadalmon belüli háború minél hamarabb, a többség érdekeinek megfelelően lezárul.

2012.04.10.
Ronaldinho kuvasz kölyköt kapott ajándékba. A hír egy kicsit ismét ráirányítja a figyelmet a fajtára, ennek hatására hívták meg Pischoff Ferencet a Digi Sport Tv stúdiójába. A felvétel itt tekinthető meg.

2012.03.07.
Beszámoló a Klubvacsoráról, emlékeztető a következő programokra

2012.02.28.
A 2011. Év Kuvasza pályázat eredményei

2012.02.21.
Részletes beszámoló a svédországi első Használati Értékfelmérő Versenyről

2011.10.23.
Bogi - Dorka emlékverseny beszámoló

2011.10.21.
Pásztorkutyák a Deltában
A 2011. szeptember 17-18-án megtartott Hortobágyi Pásztorok és a Magyar hagyományőrző pásztorkutyások találkozójáról a Magyar Televízió filmet készített. A kidolgozott és részletes anyagból ismeretterjesztő film lesz, A Deltában a terelő ösztönpróbáról szóló részlet lesz látható október 22-én 9 órakor az M1-en. Ezt az adást később is vetítik, további időpontok a port.hu oldalon találhatók.

2011.10.15. Budapest
Családi Kutyás Nap
Október tizenötödikén "Nemzeti kincsünk a kuvasz" címmel a két kuvaszommal Bátor Lizával és Keszi Jázminnal engedelmességi, együttműködési és ügyességi bemutatót tartottam Lilla kis unokám segítségével, részvételével. A bemutatót az öt magyarfajta pásztorkutya, fajta ismertetője előzte meg igényes előadásban. Az előadó, feleségem Marika, először ismertette eredetüket, majd rövid standard magyarázattal mutatta be egyenként őket. A felnőttek és a gyerekek feszült érdeklődéssel hallgatták a beszámolót. Különös figyelmet és érdeklődést váltott ki az előadás azon része, amely terelő és őrző-védő pásztorkutyáinknak az elmúlt évszázadokban végzett munkájáról szólt. Előadását izgalmas témával zárta, pásztorkutyáinknak a mai modern világunkban betöltött szerepéről, helyzetéről, és az előttük álló lehetőségekről feladatokról tájékoztatta a hallgatóságot: "A sokoldalúság, amelyet nap mint nap bizonyítanak e csodálatos kutyák (számtalan munkaterületen, sport pályákon, családi és eredeti környezetben...) e képesség, adottság, amely átmenti (megmenti) őket modern világunkba." A szép számú közönség nagy tapssal búcsúzott büszkeségeinktől, amikor a három terelő és a két őrző védő pásztorkutyáinkkal megtettünk egy tiszteletkört. Következett a simogatás, és ismerkedés közelről a fajtával, majd minden gyerek örömére az újdonsült kis kiképzők gyakorolási lehetőséget is kaptak Jázminnal. Ez a délután jó hírverés volt a kuvasznak és a többi magyar fajta pásztorkutyáinknak.
Pischoff Ferenc

2011.09.28-10.02. Budapest
Az OMÉK meghívott kiállítója volt a MEOE A 2011. szeptember 28-október 2. között megrendezett 75. OMÉK kiállításon a magyar kutyafajták is jelen voltak. A kiállításról az Ebugatta stábja készített egy rövid filmet. Külön öröm számunkra, hogy a film arról is tudósít, hogy Pischoff Ferenc - Klubunk vezetőségi tagja - több évtizedes munkásságáért életmű díjat vehetett át a MEOE elnökétől Kórózs Andrástól.
A díjhoz ezúton is gratulálunk, és jó egészséget kívánunk a további munkához!

2011.09.24. Dinnyés
Klub Kiállítás, Tenyészszemle és Használati értékfelmérő verseny
Kiállítási eredmények Katalógus Alaptermészet vizsgálat, Használati értékfelmérő verseny eredményei

2011.09.23-24. Székelyudvarhely
A kiállítás videója

2011.09.03. Tiel, Hollandia
Holland Klubkiállítás
Juhász József beszámolója A kiállításról további információk, képek a Holland Klub honlapján találhatók a "Clubmatch 2011" menüpont alatt

2011.08.26-28.
Alaptermészet és Használati Érték felmérés Svédországban
Pischoff Ferenc beszámolója

Berényi Ani:
Kedves kuvaszosok!
A svédországi kuvaszos találkozóról készült képeket a képtáramban tudjátok megnézni. Sok lelkes , a fajta iránt elkötelezett ember jött össze egy baráti eszmecserére. Külön köszönik P. Ferinek a sok hasznos tanácsot. Remélem Feri bővebb beszámolója hamarosan elkészül és felkerül a honlapra. Úgy váltunk el, hogy jövőre veletek ugyanitt!


2011.08.25.
Pischoff Ferenc: Használati Értékfelmérő versenyek eredményei 2010-ben

2011.08.20.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban az augusztus 20-án megrendezett Szent István emléknapon a magyar kutyafajták képviselői ismét megmutatták kedvenceiket a nagyközönségnek. A kuvasz fajtát Jászszépe Harcos és Vértesi-Selymes Óhaj képviselte. A rendezvényről szóló képes beszámoló Tari József blogjában olvasható

2011.08.14. Szeged
Hungarikum Fesztivál
Szeged belvárosában a Széchenyi téren ismét felvonultak a Magyar Kutyafajták képviselői. A bemutatóról Tari József főszervező írt beszámolót blogjában. A kuvasszal mindennap együtt élők nem érezhetik át ezeknek a rendezvényeknek a fontosságát, de a közönség reagálásai egyértelműen rávilágítanak jelentőségére. Sajnos nagyon sokan nem ismerik már meg a fajtákat, volt olyan is, aki a husky és a kuvasz rokonságáról akart meggyőzni. Egy-egy ilyen bemutató ugyan nem változtatja meg alapvetően a helyzetet, de ha csak néhány embert megismertetünk újra ezekkel a fajtákkal, meggyőzzük őket hasznosságukról, már megérte ott lenni. Használjunk ki minden lehetőséget kedvenc fajtánk megmutatására - a szűk kutyás közösségen kívül - a "laikus" nagyközönség számára is!

2011.08.14.
Pischoff Ferenc: Magyar Pásztorkutyák munkaversenye

Összefoglaló 2000-2011

2011.07.10. Szeged
Tari József: X. Tappancs Fesztivál

2011.06.04. Vaxjö, Svédország
Kuvaszspecialen

2011. 05. 15. Jászberény
Speciális CAC kiállítás
Katalógus Eredmények Bölöni Botond videója Eromi képtára

2011. 05. 08. Hódmezővásárhely
Tari József: Magyar Kutyafajták Bemutatója az Alföldi Állattenyésztési Napokon

Pischoff Ferenc: Magyar Pásztorkutyás Sportnap Budapest, 2011.03.05
Beszámoló

Pischoff Ferenc: 2010 évi Használati Értékfelmérő verseny, és Alaptermészetvizgálat Összefoglaló

Pischoff Ferenc: Bogi Dorka emlékverseny
Budapest, 2010.10.23

Beszámoló

2010.10.3-4 Rátót
Klubkiállítás
Eredmények Bölöni Botond videója

2010.05.08 Jászberény
Speciális CAC kiállítás
Eredmények

2009.09.21. Devecser
Magyar Kutyafajták Országos CAC kiállítása
Ebugatta: Magyar kutyafajtáink Ebugatta: Magyar kutyafajtáink ami az adásból kimaradt, vágatlan riportok

2009.09.03-06 Ivó
I. Erdélyi Kuvaszos Találkozó
Bölöni Botond videója

2008 Budapest
Európa Kiállítás Bölöni Botond videója

2008 Gárdony
Kanbemutató
Bölöni Botond videója

2008 Jászberény
Speciális CAC kiállítás
Bölöni Botond videója

2007 október
Juhász József, Drágossy Zsolt: Hollandiai útibeszámoló

2007.10.06 Gárdony
Juhász József előadása

Pischoff Ferenc: Európa Kiállítás Dortmund, 2001
Egy sikeres bemutatóIngyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!